facebook

De helm

Het is niet zo aangenaam op mijn hoofd. Een pas gekochte witte helm die warm aanvoelt terwijl ik over slingerende bospaadjes fiets. Ik vind het ook geen gezicht. Voor de spiegel staande heb ik nog even getwijfeld of ik hem wel op zou zetten, maar de kans op vallen als je ouder wordt is groot, dus bescherm ik mijn hersenpan met die vreemde witte helm.  

Misschien is de gedachte aan een heel ander soort helm niet zo vreemd nu ik al fietsende mijn helm draag. Het is mijn moeder die me ooit vertelde : “Jij bent met de helm geboren”. Het dragen van een fietshelm is natuurlijk iets heel anders. Met de helm geboren zijn heeft te maken met het vruchtvlies, waarvan een deel nog op je hoofd zit als je ter wereld komt. Omdat dit een zeer zeldzaam verschijnsel is, gaf men daar in vroeger tijden een bepaalde betekenis aan. Zulke kinderen zouden paranormale krachten hebben.

Al fietsende denk ik daarover na. Ben ik paranormaal begaafd? Zijn er dingen in mijn leven die daarop wijzen? Veel gebeurtenissen trekken nu voorbij aan mijn gedachten en hoe meer ik me herinner, hoe meer grip ik krijg op dat speciale, dat ik niet echt als paranormaal heb gezien, maar het misschien toch wel is. Mijn handen omklemmen het stuur nu stevig, omdat ik bijna uit de bocht vlieg. Ik besluit op dit moment de natuur en de fiets maar even meer aandacht te geven.

Weer thuis zoek ik op internet naar meer informatie. Paranormaal zijn heeft te maken met hoog gevoeligheid, kleuren kunnen zien, voorspellende dromen hebben, helderziendheid, enzovoort. Hoewel niet spectaculair, blijken er gezien die aanwijzingen, bepaalde vormen van paranormaal vermogen in mij aanwezig te zijn en ik ga er een paar noemen. Al op jonge leeftijd voelde ik de spanning tussen mijn ouders en werd daar zo ziek van, dat mijn ouders na veel medische onderzoeken ten einde raad de hulp van een paragnost inschakelden. Ik moest een poosje uit huis en heb toen op aanwijzingen van de paragnost een half jaar in Gaasterland  gewoond, waarna de ziekte over was.

Op middelbare leeftijd zag ik een prachtige oranje aura bij een collega lerares, waarna ik ook weer ziek werd. Totdat ik duidelijkheid kreeg over wat die prachtige kleuren betekenen en wat ik ermee kan doen en waarom ik het kon zien.

Nog weer later droomde ik iets, wat ook van betekenis was. Mijn vriendin verhuisde. De speciale onderdelen van haar antieke kast waren na de verhuizing spoorloos. Ik droomde toen van een hand, die in een zwarte tas/koffer ging. Ik wist zeker, dat het om die antieke kast ging, maar vriendin had geen zwarte tas met wit stiksel, wel een zwarte doos, maar die zat vol cd’s. Dan heb ik me daarin vergist, stelde ik vast. Later toen ze de gereedschappen wilde opruimen, die bij de verhuizing in de kamer rondslingerden, kwam ze bij de gereedschapskoffer van haar man. Terwijl ze de spullen daar in wilde doen, dacht ze aan mijn woorden. Haar blik viel op de zwart leren gereedschapskoffer met wit doorstiksel. Toen haalde ze de hele koffer leeg en vond helemaal onderin een pakje met de vermiste onderdelen, keurig daar opgeborgen, maar warschijnlijk nooit teruggevonden als ze niet alles uit de koffer had verwijderd.

Ik weet dat ik ook een speciale verbinding ervaar met dieren. Zo heb ik eens een egel gered uit een gracht, door op mijn knieën te gaan zitten aan de rand van het water en hem te roepen met de woorden: “Kom maar hier. Ik ga je redden”. Hoewel zeer uitgeput kwam de egel toch zomaar tussen mijn handen zwemmen, waarna ik hem kon optillen en op het droge brengen.

Het paranormale betekent ook : naast het normale. Soms  noemen mensen het bovennatuurlijk. Ik weet niet waar ik de speciale gave vandaan krijg. Ik noem het zelf de kosmos. Misschien zijn het ook mijn gidsen, die me dingen aanreiken. Ik schijn er in elk geval gevoelig voor te zijn en ik ben er al lang aan gewend en er erg blij mee. Met die fietshelm zal het ook wel wennen.Reacties zijn gesloten.